Nieuws

Februari 2020

De laatste jaren coachte ik al minder dmv alleen maar gesprekken, en meer en meer dmv zingen: klank geven aan alles wat er in je leeft. Ter verdieping ben ik in september begonnen met de opleiding tot Stembevrijder bij Jan Kortie, en noem ik mijn manier van coachen ook sinds die tijd Stembevrijding. Zingend uiting geven aan je gevoelens van blijdschap, verdriet, woede of rouw werkt bevrijdend!

Afgelopen week was ik te gast bij Zorgradio Delft om over mijn werk te vertellen. Het interview is als podcast te beluisteren door op onderstaande link te klikken:

Zingen gaat verder dan taal

 

Juli 2019

De praktijk is gesloten van 20 juli tot 02 september. Na een mooi seizoen nu op naar een mooie vakantie. Na de zomer volop nieuwe mogelijkheden om solo, duo, of in een koortje te zingen. Abonneer je op de nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven, half augustus wordt ‘ie verstuurd. Misschien vast goed om te weten: Er zijn vanaf september 1 of 2 plekken vrij in het wereldmuziek koortje op maandagavond.

December 2018

 

Na een mooi en vol kwartaal met veel zanglessen, coachings en workshops, sluit de studio even de vleugel. Vanaf 14 januari starten de lessen weer. Mijn laatste evenement voor de kerstvakantie, het Midwinterzingen in het Rietveldtheater, was volgeboekt en daarmee een prachtige en sfeervolle avond.

UPDATE: zingen voor je leven is geannuleerd, er was te weinig belangstelling. Uiteraard is een ieder welkom om bij mij te komen zingen, misschien is er iets anders dat aanspreekt?

Op 18 januari start ik met een nieuw koor, onder auspiciën van de Stichting Kanker in Beeld: Zingen voor je Leven Delft. Een koor speciaal voor mensen die geconfronteerd worden met kanker, en voor hun naasten. Eens per twee weken op de vrijdagochtend even niet aan ziek zijn denken maar heerlijk popsongs en wereldmuziek zingen aan de piano. Het koor kan starten in mijn eigen studio, maar het streven is een groter koor te formeren en daar heb ik al een prachtige ruimte voor gevonden: het Boomhuis in Delft (www.hetboomhuisdelft.nl). Kosten voor deelname zijn 90 euro voor 10 x. Meld je aan of stel je vragen via info@hesterdam.nl

Dan: bij mijn tweewekelijkse wereldmuziekkoortje op de woensdagochtend van 10.30 tot 12.00 is vanaf januari plek voor een lagere stem.

Ook nieuw: drie mantra avonden: op 06 februari, 06 maart en 03 april. Meditatief zingen op de woensdagavond van 20.15 – 21.30 met een kopje thee en een dekentje over je benen. Geen gesprekken, alleen zingen, en stilte. Balsem voor je ziel.

Er is plek voor minimaal 5 en maximaal 8 mensen. Kosten: 30 euro voor 3 x

Interesse? Mail! Ik neem even vakantie, ook van mijn mail, maar aanmelden via de mail kan al vast. Vanaf 07 januari ben ik weer bereikbaar. Ook telefonisch.

 

Augustus 2018

It giet oan. Vanaf morgen 27 augustus. Hier om te beginnen vast de nieuwsbrief:

Tijdens mijn vakantie in Normandië genoot ik aan het open raam van het zingen van de regen, een heerlijk geluid na alle droogte en hitte in Nederland. Ik las ook ‘Singing in the Brain’ van Erik Scherder. Zijn boodschap is helder en klinkt me als muziek in de oren: Zingen doet de mens goed!

Vanaf maandag 27 augustus starten de lessen weer, mail of bel me voor een afspraak als je zin hebt om weer te beginnen!

Hoe zien de komende maanden eruit?

Afgelopen juni ben ik na 9 prachtige jaren als dirigente bij vrouwenkoor Koor_ts gestopt, daardoor is er nu ruimte voor nieuwe leerlingen.

Wil je liever niet alleen maar in een groep zingen? Op maandagavond/woensdagochtend is er in mijn studio tweewekelijks een groep vrouwen die samen eenvoudige wereldmuziek zingt, met thee en veel plezier. Beide groepen hebben plek voor 1 à 2 wat lagere stemmen. Ervaring is niet nodig! Mail, bel of kijk op www.hesterdam.nl voor tarieven.

Dan, leuke dingen om te doen:

Zaterdag 8 september Woudtse Kerk, Schipluiden

Ik geef twee koorworkshops van 11-12, en van 14-15 uur, in het kader van Open Monumentendag 2018. Het thema is ‘Op reis door Europa’, we zingen een mix van eenvoudige klassieke- en volksmuziek. Deelname is gratis en laagdrempelig. Kom op de fiets, en laat je stem klinken in deze prachtige kerk!

Maandag 08 oktober Zang & Meditatie, Molenstraat Delft

Er komen steeds meer mensen naar de praktijk om zich via hun eigen stem te laten coachen, of om gewoon te ontspannen. De Latifa is een geleide meditatie uit de Sufi traditie die ik regelmatig toepas tijdens coachings. Ik leer ‘m je graag op maandagavond 08 oktober van 20.00 tot 21.30. We starten met de Latifa en zingen daarna verschillende Nigunim en Mantra’s. Deelname 15 euro p.p.

Zaterdag 03 november De Kiem, ’s Gravenzande

Ook leuk: een hele dag verschillende koorworkshops van 10-16.30 gevolgd door een slotoptreden. Bij mij kun je Balkan/Jiddische muziek komen zingen. Kijk voor meer info en aanmelden op www.westlandskorenfederatie.nl

Maandag 05 November Klank & Improvisatie, Molenstraat Delft

Een avond lekker buiten de lijntjes zingen aan de piano! Van 20.00 tot 21.30 zonder tekst, zonder bladmuziek, alleen klank. Vrijuit oefenen in tweede stem zingen. Voor wie durft. Of misschien ook wel voor wie niet durft. Deelname 15 euro p.p

Vrijdag 21 december Rietveld Theater, Delft

Jaaa! Zeg al je kerstborrels af en kom weer Midwinterzingen op vrijdag 21 december van 20 tot 22 uur met een borrel na. Eenvoudige meerstemmige Kerst- en aanverwante liederen uit alle windstreken. Meld je aan voor 01 oktober viainfo@hesterdam.nl en je zit voor een tientje op de eerste rang! Na 01 oktober: 12 euro p.p.

Tot slot nog iets anders:

Ben je of ken je iemand met chronische pijnklachten en/of tinnitusklachten? Ik wil graag onderzoeken wat de Latifa als coachingsinstrument samen met improviserend zingen zou kunnen bijdragen ter aanvaarding, verlichting,of wat er verder nodig is en bied de eerste 3 mensen die zich aanmelden graag een gratis proefcoaching aan. Voel je vrij deze nieuwsbrief te delen!

Met een hartelijke groet en graag tot gauw!

Hester Dam

Juli 2018

Vorig seizoen ben ik begonnen met een nieuwsbrief voor alle nieuwe activiteiten, met als gevolg een compleet vergeten van deze nieuwspagina. Wil je ook op maillijst voor de nieuwsbrief? Meld je dan aan via info@hesterdam.nl

Uiteraard is er nog altijd genoeg te melden! Het afgelopen jaar was druk, leuk en afwisselend: met een koorproject in Rijswijk met jonge, ambitieuze zangers, een aantal maanden zwangerschapsvervanging bij Delfts Blond, prachtige workshops op verschillende locaties waaronder een workshop Afrikaanse muziek ode Westlandse Korendag, een theaterproject in het amfitheater in het Bieslandse Bos en een workshop Taizé en Iona liederen zingen in Zeeuws Vlaanderen.

De les- en coachingspraktijk bloeit. Steeds meer mensen ontdekken wat zingen, in welke vorm dan ook, kan betekenen. Niet alleen stemtechnisch, maar ook op mentaal en fysiek vlak. Er komen steeds meer leerlingen in mijn praktijk die al zingend en/of improviserend iets over zichzelf willen leren. Mensen met burn-out, met pijn, met levensvragen die al zingend hun vragen verkennen. De afwisseling van al die verschillende leerlingen maakt het vak voor mij heel inspirerend. Daarnaast ben ik ook gewoon een stemliefhebber en hou ervan om de stem technisch zo goed op de rails te krijgen én houden dat de techniek het vrije spreken en zingen ondersteunt. Dus ook koorzangers, theatermakers, professionele zangers en (muziek)docenten komen bij mij op les.

Na 9 geweldige jaren als dirigent van het vrouwenkoor Koor_ts heb ik in juni 2018 afscheid genomen met een prachtig afscheidsconcert. Tijd voor bezinning. Mijn eigen twee laagdrempelige wereldmuziekkoortjes, tweewekelijks op de maandagavond en woensdagochtend in mijn studio, zingen vrolijk voort. Voor beide ensembles heb ik 1, mogelijk 2 plekken vrij na de zomer. Mail me als je belangstelling hebt!

Voor nu een goede zomer, de praktijk is weer geopend op maandag 27 augustus!

 

Juli 2016:

Na drukke laatste maanden met veel workshops en concerten is de studio nu even dicht! In de week van 22 augustus beginnen de lessen weer. De eerste workshop die ik geef is meteen een bijzondere:  voor de leden van de Doopsgezinde Gemeente in Leiden geef ik ter ere van de start van het nieuwe seizoen op 11 september een zangworkshop in de Lokhorstkerk. Maar nu eerst vakantie. En hopelijk ook zomer.

April 2016:

Er is nu nog plaats voor twee duo’s in de Moederdag workshop ‘Tranen en Taart’. Meld je snel aan en kom op 08 mei heerlijk levensliederen zingen met je moeder of dochter in de Molenstraat van 14.00 tot 15.30. Met thee en zelfgebakken taart kost dit je 20 euro per duo. Weer eens wat anders dan een bosje bloemen!

Maart 2016:

Dit waren en zijn drukke en leuke maanden met heel veel verschillende activiteiten. Nieuwe, zoals de korte cursus ‘Adem & Zang’, een ‘Zingen & Taart’ moederdag arrangement op zondagmiddag  08 mei en daarnaast ook een al bijna oude vertrouwde activiteit: Midzomerzang in het Rietveld Theater op vrijdagavond 17 juni. Wil je meer weten? Meld je aan voor de Nieuwsbrief!

Januari 2016:

Het Midwinterzingen op 18 december was geweldig! En met meer dan 30 deelnemers sfeervol vol.

Op 17 juni weer een kans: Midzomerzang! Opgeven kan al, maar nadere info volgt nog.

Dagkoor voorzijde

Wil je zo lang niet wachten: op 3 februari start weer een nieuwe serie Dagkoor Delft in de Molenstraat.

10 x samen wereldmuziek zingen op de woensdagochtend (tweewekelijks) van 10.30-11.45 voor 75 euro.

Er zijn nog 3 plekken vrij!

 

Oktober 2015:

Voor het maandagavond koortje zoek ik 1 of 2 lage stemmen, wie wil? Het woensdagochtend koor zit momenteel vol, maar je kunt al wel inschrijven voor de 2e serie van 10 x die start op 3 februari 2016.

Midwinterzingen 2015: op vrijdag 18 december – bijna midwinter – organiseer ik in het Rietveld Theater weer een avond met mooie kerstliederen, carols en lullabies uit de hele wereld met een glas wijn toe. Er is plek voor 35 deelnemers, kosten zijn 10 euro p.p. bij aanmelding en betaling voor 1 december. Daarna en aan de deur 12 euro. Schrijf je nu vast in via info@hesterdam.nl!

carols in de kamer

Wil je eens iets anders tijdens de traditionele kerstborrel?

Boek dan nu vast  ‘carols in de kamer’

Een uurtje samen zingen in je huiskamer voor 100 euro!

 

En dan: al jaren verwonder ik mij over het geluk en de energie die het zingen brengt. Oók aan ouderen! Heb je er wel eens aan gedacht om je bejaarde vader, je dementerende moeder of je ‘om-wat-voor-reden- dan-ook-niet-de-deur-uit-komende’ vrienden een zangles kado te doen? Ik geef les op iedere locatie! Een zangles kado in Delft, of binnen een straal van 5 km rondom Delft, kost 50 euro per uur. Daarbuiten graag even overleggen over de kosten!

 

NIEUW: DAGKOOR DELFT!

Na de zomervakantie start ik met een nieuw -klein- koor in mijn studio, het DAGKOOR DELFT, voor wie graag samen wil zingen maar liever niet ’s avonds. Per groep is er plek voor maximaal 12 zangers, en we zingen mooie meerstemmige wereldmuziek, samen met pop en klassiek. Plezier in samen zingen staat voorop! Er zijn twee groepen: woensdag 2 september van 10.30 tot 12 uur, en/of vrijdag 9 september van 10.30 tot 12 uur. Meedoen kan per blok van 10 x en kost 75 euro, vooraf te betalen. Wil je kennismaken met mij en mijn manier van werken? Volg dan een gratis proefles in de week van 29 juni!

Juni 2015:

Drukke maanden achter de rug en alweer bijna zomervakantie! Het maandagavondwereldmuziekkoortje in mijn studio zingt nog even heerlijk door tot de zomer. Mocht je geïnteresseerd zijn, na de zomer gaan we uitbreiden en is er plek voor nog 2 à 3 zingende dames. Er volgt nog een optreden met Koor_ts en een workshop voor een 80-jarige dame en de zanglessen en coachings gaan natuurlijk gewoon door tot en met 10 juli. Wil je het ook wel eens proberen? In de week van 29 juni geef ik gratis proeflessen. Like en meld je aan via mijn facebook pagina: Zangles Delft. Facebookloos? Aanmelden mag ook via deze site…

Januari 2015:

Afgelopen weekend gaf ik een workshop voor een netwerkclub van ondernemende vrouwen in Den Haag, heel inspirerend! We begonnen met ‘Circle songs’: een manier van improviseren in een kring waarbij iedereen al heel snel uit volle borst meezingt en eindigden met Afrikaans canons. Wat een energie en ontspanning geeft zingen toch!

November 2014:

Vier dames van het wereldmuziekkoor bij de Vak dat ik jaren geleden opgezet en gedirigeerd heb kwamen elkaar nog regelmatig tegen. Een idee werd geboren en werd binnen twee weken realiteit: met een klein clubje vrouwen eens per twee weken samen wereldmuziek zingen. Afgelopen maandag zijn we in mijn studio gestart met 6 vrouwen, een grote pot thee en prachtige muziek. Heb je ook een idee? Ik denk graag mee!

September 2014:

Het afgelopen lesjaar was inspirerend en afwisselend!  Ik verdeel de tijd die ik werk over: lesgeven, dirigeren, coaching, het geven van workshops, én sinds juni 2014 coach ik de mens ook met de bijzondere inzet van paarden: Equine Assisted Coaching. Voor meer informatie over coaching kun je kijken op www.langzamerleven.nl.

Koor_ts eindigde het seizoen met een super optreden in Theater de Tobbe met bigband ‘Eastend Sixteen’. En….Koor_ts opende vervolgens het seizoen met een optreden in de Franse Kerk in Voorburg tijdens Open Monumentendag, en werd meteen gevraagd voor Open Monumentendag 2015, hoe leuk is dat!

Sinds kort ben ik te volgen op Facebook, te vinden onder Zangles Delft. Like mijn pagina en maak kans op een gratis zangles!

Januari 2014:

Voorlopige planning:

– 13 februari : workshop stemvorming Marekerk koor Leiden

– 16 mei: zangworkshop Coachhuis Den Haag

– 20 & 27 mei: jurylid tijdens de voorrondes van de Delftse Korencup in de VAK. Dat is leuk!

– 20 juni: jurylid tijdens de Grande Finale van de Delftse Korencup in de Van der Mandelenzaal.

– 05 & 06 juli: workshops ‘Het zingende Hart’ tijdens de Geluksroute Delft. Meer info volgt.

– 08 juli: ‘It’s a grand night for singing’ slotconcert seizoen 2013-2014 met Koor_ts in Lumen, Voorburg

– 05 september: besloten zangworkshop tijdens bruiloft

– 13 september: optreden Koor_ts in de Franse Kerk Voorburg in het kader van Open Monumentendag